Atelier de Loefbijter

Bouw

Edgar Meijnen - Hoofdstraat 22 - 8376 HA Ossenzijl

tel. +31 (0)652 668 135 - tel. 0561 477 666 - atelier@loefbijter.com

Bij bouwontwerpen is het mogelijk een schets te maken dat door bouwkundig adviesbureaus verder wordt uitgewerkt. Ook is het mogelijk het hele ontwerp tot en met de bouwvergunning te verzorgen.

 

Edgar kan heel enthousiast worden over oude gebouwen en materialen: "mijn specialisme zit in oude gebouwen die niet meer voldoen aan de wensen van deze tijd. Probeer daar maar eens een passende badkamer, slaapkamer op de begane grond of een niet standaard keuken in te realiseren dat past bij de sfeer van een karakteristiek gebouw. Renovatie en restauratie is door mijn kennis van oude materialen altijd een leuke uitdaging, vooral omdat er zoveel gevoel bij hoort."

 

Het opmeten van bestaande gebouwen voor bijvoorbeeld verkoop of energie maatregelen komt ook steeds vaker voor. Dan wordt er een tekening van de huidige situatie gemaakt. Vooral van oude gebouwen is vaak geen bouwtekening meer te vinden. Door het opmeten komen soms ook verborgen ruimten of gebreken naar voren. Altijd handig als je een verbouwing of aanpassing overweegt.

 

Passie en ervaring ligt in het ontwerpen, veranderen en adviseren over de restauratie van klassieke schepen.